Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

LeMill-yhteisö

Kävin tutustumassa avointen oppiresurssien jakoon tarkoitettuun Aalto-yliopiston medialaboratorion LeMill -sivustoon, jonka nappasin Sometusta. LeMillistä on myös Wikipediassa artikkeli http://fi.wikipedia.org/wiki/LeMill
LeMill on aloittanut toimintansa v.2006. Jäseninä näyttäisi olevan opetustehtävissä toimivia omilla nimillään esiintyviä ihmisiä ympäri maailmaa esimerkiksi Virosta, Suomesta, Georgiasta, Liettuasta ja monesta muusta maasta (Wikipedian mukaan kieliä on 30), vaikkakin yleisimmin käytetty kieli näyttäisi olevan englanti.
Palvelu esittelee erilaisia työkaluja ja menetelmiä oppiresurssien tekoon, tarjoaa (tai ohjaa muilla sivuilla sijaitseviin) valmiita esityksiä, oppimateriaaleja ja oppimispelejä opetusta tai itseopiskelua varten (kuten esim. Kovat kertoimet- nettipeli pakolaisuudesta.) Sinne voi myös liittää omia oppimateriaalejaan tai liittyä johonkin oppisisältöjä kehittävään ja tuottavaan ryhmään. Ryhmillä on omat bloginsa. En saanut selville, kokoontuvatko ryhmät palvelun ulkopuolella.
Palvelun vaatiman ohjelman voi ladata ilmaiseksi.
Koin hakemisen tagipilvien keskeltä rajausmahdollisuuksista huolimatta hankalaksi ja ajnkäyttöön nähden hakutulokset jäivät epätyydyttäviksi. Yksittäiset resurssit oli asiasanoitettu, mutta valitettavan niukasti. En myöskään löytänyt ainakaan suomenkielistä ryhmää, johon olisin halunnut liittyä. Ulkopuoliseksi jäämisen vaikutelmaa ei tietenkään parantanut se, että sisältöä selattuani päätin ajanpuutteen vuoksi siirtää palveluun rekisteröitymisen tuonnemmaksi. Mielestäni myös palvelun virallisen blogistin sivuilla voisi olla jotain persoonallisempaakin kuin pelkkiä teknisiä uutisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti